De bank is een belangrijk onderdeel van je woonkamer. Dit is de plek waar je samen ontspant, lekker film kijkt, of gezellig zit te kletsen als er bezoek is. In de meeste gevallen is de bank ook het grootste meubelstuk in de woonkamer, een soort van pronkstuk. Je wil dus wel dat je voor de juiste bank kiest, die ook echt past bij de rest van de woonkamer en bij de sfeer die je neer wil zetten. Ga je op zoek naar een nieuwe bank? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt!

Voor hoeveel personen moet de bank geschikt zijn? 

Je wil natuurlijk dat er voor het hele gezin zitplek is. Dat betekent niet per se dat iedereen op één bank moet kunnen zitten, want het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een bank en een aantal fauteuils neer te zetten. Het is belangrijk dat je nadenkt over het maximale formaat dat geschikt is voor jouw woonkamer. Heb je maar een kleine woonkamer, dan wil je het liefst niet een te grote bank. Het is wel prettig als er wat ruimte overblijft voor andere meubels en decoratieve voorwerpen. Heb je juist een grote woonkamer, dan is het zonde om voor een te kleine bank te kiezen. De bank mag immers wel het pronkstuk van de ruimte zijn. Een grote bank maakt zo’n ruimtelijke woonkamer ook meteen een stuk gezelliger en warmer. Zorg dat je in het echt naar banken gaat kijken in woonwinkels, niet alleen online. Zo kun je beter inschatten hoe groot of klein een bank eigenlijk is. 

Heb je kinderen of huisdieren?

Als je kinderen of huisdieren hebt, is het verstandig om hier rekening mee te houden in de keuze voor een bepaalde bank. Stoffen banken zijn bijvoorbeeld niet altijd handig in dit geval, omdat er snel vlekken en beschadigingen ontstaan. Een leren bank is een stuk sterker qua materiaal en je kunt hem makkelijker schoonmaken dan een stoffen bank. Wil je toch het liefst een bank van stof? Dan kun je er ook voor kiezen om een afneembare beschermhoes over je bank heen te doen. Deze kun je er makkelijk afhalen en tussendoor uitwassen als het nodig is. Zo wordt de bank zelf niet vies als de kinderen erop spelen of de hond er een keer op ligt. 

Wat voor soort bank wil je?

Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat je in je hoofd hebt voor welk model je wil gaan. Wil je een actieve zitbank? Dan kun je het beste gaan voor een bank met een kort zitgedeelte, zodat je minder snel onderuitgezakt gaat zitten. Wil je juist wel een bank die echt geschikt is om op te relaxen? Kies dan liever voor een diepere bank met zachte kussens. Een hoekbank is hier bijvoorbeeld geschikt voor, omdat je er languit op kunt liggen als je wil.

0 Shares:
You May Also Like